Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Asbjörn Norling, Östersund

Asbjörn Norling, Östersund, har avlidit i en ålder av 75 år efter en tids sjukdom.

Närmast anhöriga är hustru Sonja och barnen Maria och Torben med familjer. Asbjörn efterlämnar också en stor vänkrets.

Asbjörn föddes i Rätansbyn december 1943. Han hade ett stort intresse för flyg, och tog tidigt segelflygdiplom i Östersunds Segelflygklubb. 1962 började han flygutbildningen på Krigsflygskolan i Ljungbyhed där han fick Flygarvingen i september 1964. Därefter blev han kvar i Flygvapnet till sin pensionering.

Efter Försvarets läroverk och kadettskola utnämndes Asbjörn 1972 till officer i Flygvapnet med placering på F4 Frösön. Han tjänstgjorde sedan med vissa avbrott på F4 fram till sin pensionering.

Asbjörn fick som divisionschef ett stort ansvar för flygtjänst och flygsäkerhet. 1990 fick han som flygchef och överstelöjtnant det direkta ansvaret för all flygtjänst, inklusive vädertjänsten, på flottiljen. Han var en erkänt bra chef och ledare, och ett utmärkt föredöme för alla, inte minst för yngre och mindre erfarna piloter.

Några värdeord, bland många, som förknippas med Asbjörn är omdömesgill, säkerhetsmedveten, god samarbetsförmåga, erfaren ledare, skicklig pilot, lojal och omtänksam. Asbjörn hade en mild humor som var värdefull i alla sammanhang. Som chef och vän var han omtyckt av alla.

Han engagerade sig i F4 Kamratförening och Flyg & Lotta-museet under många år. På senare år tog Asbjörn initiativ till att alla som haft flygtjänst på F4 träffades till lunch sista torsdagen i månaden på gamla F4 personalrestaurang Murklan. Där berättas ständigt historier om åren på F4, de flesta med ett stänk av sanning.

Ett stort intresse hos honom var segling, både på Storsjön och vid kusten. Han var också under många år medlem i Odd Fellow.

Vi är många som saknar Asbjörn.

För lunchflygarvännerna

C-G Palmqvist och Gunnar Ståhl