Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Arnold Nilsson, Högarna

Arnold Nilsson, Högarna, har avlidit i en ålder av 88 år.

Nu har Arnold gått i mål i sitt sista lopp. Många lopp har det blivit genom åren både inom skidåkningen, där det var långloppen som gällde, samt i fråga om olika olyckor där han alltid gått i mål som segrare.

Arnold har varit en hjälpsam person och alltid ställt upp för alla som behövt ett handtag, inte minst i hembyn Högarna. Han har nog gjort något arbetspass i varje gård samt för byn. Arnold kunde så mycket, han mekade med olika maskiner, många bilar har fått fart på hjulen tack vare hans händer, snickrade, byggde, timrade med mera.

När jag, Gunder, var tre år snickrade Arnold en trehjuling till mig, den hade trähjul och när vintern kom så spikade han nubb i hjulen och gjorde en snöplog.

Han var också duktig på att lära ut, till exempel när han lärde sina barnbarn Mattias, Nicklas och Tomas att timra ett hus. Först höggs stockar lagom långa och tjocka, sen skulle det täljas, göras knutar, öppningar för dörrar och fönster med mera. Allt fixades tillsammans. ”Moffas timmerhus” står på Skyttmon och i det har Arnold stekt många goda kolbullar, liksom de gånger han kommit till Nickes med skotern och kolbullsläden för att steka och bjuda oss på kolbullar.

Dottern Monica och pojkarna var viktigast för Arnold och han åkte gärna dit för att hjälpa till med det som behövdes. De dagarna var höjdpunkter för er alla med mycket skratt och olika upptåg. Ett annat stort intresse var hästarna och travet. Som ung körde Arnold häst i skogen, senare skaffade han egna travhästar och ägnade sig åt hovslageri. På senare tid var det Monicas hästar som fick hans intresse.

Vi är många som kommer att sakna dig, Arnold och ingen kommer att glömma dig.

Brorsan Gunder och Ellen