Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Arne Evertsson, Rödön

En av sommarens varmaste dagar lämnade vår make, pappa och morfar Arne oss hastigt och i mycket stor sorg.

Arne föddes i Hillsand, Strömsund den 14 juli 1940 som första barnet i en syskonskara på fem. Redan tidigt flyttade familjen till Frösön där Arne gick skolan. 1955 flyttade familjen till Rödön för att bli lantbrukare.

Arne började köra lastbil åt olika åkare under 1960-talet och 1976 började han köra färja på Storsjön, Isöfärjan, Vallsundsfärjan och Rödöfärjan bland annat. Han fick köra sista turen med Rödöfärjan innan den nya bron togs i bruk och han var även med när Vallsundsfärjan avyttrades till förmån för en bro. Arne var en flitig person som ställde upp och hjälpte den som behövde.

1964 träffade han sin Mait och de bodde en tid på Frösön innan de 1970 flyttade ut till Rödön. 1981 byggdes en fastighet som de fortfarande bodde i. 1966 och 1969 föddes döttrarna Annika och Cecilia. 1987 fick Arne och Mait sitt första barnbarn Henrik, som var nästan som deras egen kille. Henrik fick en fantastisk barndom med väldigt engagerade vuxna som alltid fanns till hands och som alltid hade tid.

1999 och 2002 kom ytterligare barnbarn, Markus och Kasper, som också fick uppleva moffas humor och glada lekfulla sätt. Moffa fanns alltid för pojkarna. Om de ville bli hämtade och bortskämda på Rödön av momma och moffa, så kom han så fort de ringde! Arne var väldigt social och tyckte om att vara i glada vänners lag. Arne drabbades av en muskelreumatisk sjukdom, men trots det var han var positiv och glad och trivdes när han fick ta en tur med bilen inåt stan och affären.

Arne uppskattade revyer och missade aldrig Östersundsrevyn. Han har också varit på alla Botvidrevyer i Föllinge. Även i år kom han iväg och det uppskattade han mycket.

Arne var väldigt social och han fick vänner och bekanta överallt han kom, så saknaden och sorgen efter honom är enorm men med massor av glada vackra minnen.

Familjen