Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Anna-Britta Elofsson, Frösön

Anna-Britta Elofsson, Frösön har lugnt och stilla insomnat i en ålder av 97 år. Hon var född i Rissna som nummer tre i en syskonskara på sju.

Efter realexamen utbildade hon sig i Katrineholm till textillärare. Så småningom kom hon tillbaka till Jämtland, där hon tjänstgjorde vid några olika skolor, däribland Östbergskolan och senare Tavelbäcksskolan där hon arbetade fram till sin pension.

Hon gifte sig 1950 med Jonas Elofsson från Åsgård, och makarna bosatte sig på Frösön. I familjen föddes tre barn.

Jonas var med och startade Frösö curlingklubb där Anna-Britta sedermera blev en aktiv medlem. Andra intressen som upptog hennes fritid var skidåkning, både utför och på längden. Många semesterveckor tillbringades i fjällen, framförallt i Duved. Under sommaren bodde familjen i stugan i Källbäck.

Ett annat stort intresse var resor. Hon och Jonas gjorde både längre och kortare resor och besökte alla världsdelar. Anna-Britta deltog även i föreningslivet. Hon var medlem i Odd Fellows damklubb och Rebeckalogen under många år.

Anna-Britta upplevdes som en mycket generös, varm och positiv person med stort socialt umgänge, och anordnade gärna luncher och middagar för familj och vänner.

Barnbarnen blev till stor glädje och mamma och var mycket engagerad och delaktig i deras liv.

Mamma Anna-Britta sörjes och saknas närmast av oss barn, Kerstin med familj, Lena och Göran med familj.

Kerstin, Lena och Göran