Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Anders Gard, Uppsala

Överläkare Anders Gard, Uppsala, har lämnat oss efter en tids sjukdom 74 år gammal.

Hans närmaste är hustrun Lisbeth, barnen David, Johanna, Anton och Victor, barnbarnen Dante, Lea och Eldar samt syskon och en stor vänkrets.

Anders växte upp under enkla förhållanden i Nässjö och studerade till läkare i Umeå. Där träffade han Lisbeth som han sedan levde med i ett långt och harmoniskt äktenskap. De skulle ha firat guldbröllop i december. Det har alltid funnits en god och omtänksam sammanhållning i familjen.

Efter fortbildning i invärtesmedicin dubbelspecialiserade han sig i neurologi och blev en pionjär som den förste neurologspecialisten i Jämtland. Alltid påläst, noggrann och engagerad blev han en mycket duktig kliniker, uppskattad av såväl patienter som personal. Anders lugna, ödmjuka och kloka person lockade till sig kollegor och utbildningsläkare. Hans arbete lade grunden till nuvarande neurologienhet vid Östersunds sjukhus och den anda som fortsatt präglar verksamheten där. Vi imponerades av hans omsorg om yngre kollegor och hans förmåga att lyfta fram dem i yrkesrollen.

Privat var Anders en stor naturvän. Lika påläst där kunde han det mesta om Sveriges fåglar. Därtill fanns ett genuint idrottsintresse, inte minst för bollsporter. Han utövade genom åren både bandy, golf, tennis och badminton. Anders var också en duktig fotograf.

Genom åren fick Anders flera problem med hälsan. Dessa hanterade han, utan klagan, lugnt och sakligt, som den person han var. En stroke 2018 drabbade honom hårt och han insomnade stilla på långfredagen med familjen vid sin sida.

Anders var en humoristisk, varm, pålitlig och vänfast person. Lugn och trygg fanns han där för oss. Vi saknar en sällsynt rejäl och äkta människa och kollega som vi alltid kommer att minnas med stor värme.

Hans Beijer

Mats och Barbro Hultman

Lars Johan Liedholm

Pierre de Flon

Kollegor och vänner