Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Alice Andersson, Rise, Offerdal

Alice har nu tagit farväl av oss och hemmet som betytt så mycket för henne. Hon somnade in efter en tids sjukdom i en ålder av 69 år.

Alice föddes och växte upp i Rise, Offerdal med föräldrarna Albert och Brita och syskonen Karl-Ivan och Elly. Då fadern tidigt gick bort fick Alice lära sig hemmets och gårdens alla sysslor. Som för så många andra började hennes arbetsliv tidigt, först som hembiträde hos andra familjer och några somrar följde hon sin mor till Andersnäset i Hoting där de tog arbete. En tid som Alice beskrev som trivsam och med fina minnen.

Efter detta följde hushållsskola på Rösta och arbete på bland annat Café Slalom, Sporthallens café i Östersund, Sylarnas fjällstation och båtfabriken i Tulleråsen innan hon till sist fick en fast punkt i arbetslivet som vårdbiträde på Hällebo i Ede.

I tidig ungdom träffade hon Ando och de gifte sig 1971 och i samband med det övertog de Alices föräldrahem på Lägda i Rise. Sonen Eilert föddes 1974 och sedan dottern Ellinor 1977, vilka hon var väldigt mån om. Gården och hemmet byggdes upp och utvecklades genom åren med bland annat djurhållning och där kunde Alice ägna sig åt sina stora intressen såsom blommor, trädgård och gamla antika saker. Otaliga är de resor hon gjorde till auktioner i Kall och andra gårdsauktioner där Alice kunde ropa in fina föremål och samlingsobjekt som sedan förgyllde hemmet.

Hon gladdes på senare tid åt barnbarnen och månade även om dem, men höll gärna ett vakande öga över dem och prydnadsföremålen under påhälsningar.

Matlagning och att prova nya recept gillade Alice skarpt samtidigt som hon på hög volym lyssnade på en fin gospellåt på radion. Hon gillade det mesta i musikväg och spelade även själv piano.

Alice var även en stor djurvän och hade genom åren ett flertal hundar och hon uppskattade väldigt fåglarna, ekorrarna och rådjuren utanför köksfönstret som hon mer än gärna matade.

Bygden och hemmet var det centrala i hennes liv, på somrarna hittade man henne i serveringen på bilbingon i Tulleråsen och runt juletid myste Alice då hon fick pynta, baka och ställa i ordning inför sin favorithögtid.

Nu fattas hon här hemma av oss, familj, släkt och vänner.

Familjen