Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minnesord: Aina Nordgren, Rätan

Vår fina och snälla maka och mamma har somnat in.

Hon föddes på Ljusdals BB den 25 maj 1945. Växte upp hos sin mammas släktingar i Björsö, Hälsingland och vid 5 års ålder kom hon till sin pappa på gården Anners i Rätansböle.

Aina gick 7-årig folkskola i Böle Röjans skola. Hennes första jobb var på Einars livs i Rätansböle.

Hon tyckte om att gå på dans och det var också där som hon träffade Karl Johan. De träffades på en dans i Rätansböle och blev ett par.

År 1968 så gick flytten till Rätan och det året föddes också dottern Anneli. Sedan kom sonen Anders 1972 och till sist föddes sonen Niclas 1975.

Aina valde att vara hemma när barnen var små. Under deras uppväxt så fanns också dagbarn i huset. När barnen nådde skolålder så gick hon ut i arbetslivet igen. Hon jobbade på dagis och sedan på äldreboendet Östgärde. Aina utbildade sig till undersköterska. Under några somrar så drev hon tillsammans med en kompis ett sommarkafé på hembygdsgården i Rätan.

Hennes stora intresse i livet var familjen. Aina tyckte om att göra saker med familjen. Hon följde med stort intresse allt som hade med barnen och barnbarnen att göra. Att resa utomlands, handarbeta och att umgås med barnbarnen var något som hon tyckte om att göra.

Aina var snäll, omtänksam, såg alltid till att alla hade det bra, tyckte om roliga historier och hade verkligen glimten i ögat. Med sitt skojfriska humör och glada leende så skaffade hon sig en stor vänskapskrets.

Aina kommer att vara otroligt saknad av familj, släkt och vänner.

Familjen