Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minister ville få känsla för vägläget

Infrastrukturminister Åsa Torstensson (C) var på måndagen på besök i länet. Första stoppet gällde enskilda vägar.

– Jag vill veta hur pengarna som vi har satsat har omsatts i praktiken, säger hon om besöket i Kännåsen.


Åsa Torstensson möttes upp av tjänstemän från Trafikverket, Krokoms kommunalråd Maria Söderberg (C) och Alf Hurtig, ordförande i Kännåsens vägsamfällighet.


I Kännåsen har man fått vägen belagd genom ett bidrag på 60 procent från regeringen.


– Nu skall den här vägen kunna hålla i upp emot 15 år, konstaterar Alf Hurtig.


Åsa Torstensson var imponerad över vägföreningens arbete.


– Dom har verkligen arbetat välplanerat och jag har mötts av många bra synpunkter. För att kunna ha levande miljöer på landsbygden är det viktigt att ha bra kvalité på dom enskilda vägarna, säger Thorstensson.


Hon menar också att vägsamfälligheternas arbeten bör studeras ytterligare och användas som förebild ute i samhället.


– Vägsamfälligheter kittar hop samhället, på så vis att det får människor att engagera sig för bygden, menar Torstensson.


Alf Hurtig ville framförallt försäkra sig om att anslagen till vägsamfälligheternas arbeten inte kommer att försvinna i framtiden. 


– Det vore inte alls bra att tumma på bidragen, säger Alf Hurtig.


Åsa Torstenssons resa i Jämtland gick därefter vidare mot ICA Maxi där hon på kvällen invigde ICA:s satsning på laddstolpar för elbilar.


I samband med det offentliggjordes också en stor satsning på elfordon i Sverige, där Jämtkraft är inblandad. Tillsammans med Gävle Energi och Mälar Energi och i samverkan med Power Circle har man signerat en deklaration om att 3000 elfordon skall rulla igenom regionerna redan inom tre år.


Jämtkraft är delaktig i ett projekt som kallas "Green Highway", som syftar till att skapa en grön transportkorridor längs E14 från Sundsvall till Trondheim, med elstolpar längs vägsträckan.