Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Minigalleria i gamla Hemköpsbyggnaden

Till våren kommer hela den före detta Hemköpsbyggnaden vara fylld av butiker, frisersalong och ett kafé enligt ägarna Frösö Park. Redan på fredag öppnar present- och interiörbutiken Boom.

Arbetet med att renovera den 4 000 kvadratmeterstora före detta byggnaden från 1922 har pågått i över ett halvår nu. Lastkajen har rivits och husets exteriör har fått en ny svart korrigerad plåtfasad och nya fönster. En större entré med större glaspartier är också byggd. På insidan har ventilationen bytts ut och alla ytskikt för golv, väggar och tak är klara även om mycket renoveringsarbete fortfarande återstår.

Present- och interiörbutiken Boom med sina 1300 kvadratmeter fördelade på två plan får den största butiksytan i byggnaden. Ägaren Stefan Montelius har medvetet valt en lite ruffigare industrikänsla i butiken.

– Vi ville behålla mycket av den gamla känslan med tegel och betongväggar, säger han och berättar att de exempelvis valt att ha kvar en gammal våg där butikens delikatesser ska finnas.

Butiken rymmer förutom delikatesser som importerad olivolja allt från kuddar och prydnadsföremål till kläder och möbler från olika delar av världen.

Stefan Montelius driver även en Boombutik i Sundsvall, i Birsta och anser att läget i Östersund är bättre.

– Läget är klockrent med 300 meter från stadskärnan och vi har varit på jakt efter ett bra affärsläge i Östersund, säger han som därför tidigt etablerade en kontakt med Frösö Park som köpte byggnaden mars i år.

Läget var avgörande för köpet enligt Marcus Lundberg, vd Frösö Park AB.

– Huset har stått tomt länge och jag kände direkt att läget är fantastiskt. Här kan man gå längs Bangårdsgatan. Det är åt det här hållet stan ska växa och Storsjöstrand växer åt vårt håll, säger Marcus Lundberg.

Efter årsskiftet öppnar ytterligare en butik som ska passa in i byggnadens koncept.

– Vi har varit noga med att hitta rätt hyresgäster. Vi vill gärna ha någon hyresgäst som kompletterar Boom och vi prioriterar hellre rätt hyresgäst än någon som kan flytta in snabbt, säger Marcus Lundberg.

– Matchningen är viktig och till våren har vi fyllt hela byggnaden. Klart i dag är också en frisersalong på bottenplanet. Det återstår ytterligare en butik samt ett kafé som vi börjat iordningsställa precis. Vi vill förmedla en känsla av ett handelshus, eller minigalleria med en bra mix för hela familjen, säger Marie Vallo Bäckman förvaltare på Frösö Park.

Att det händer mycket längs Bangårdsgatan blev också tydligt när butiken Möbelhuset öppnade i torsdags.