Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mina nya förebilder

Efter ännu en dag med stora alpina framgångar i backen där nya idoler fötts, nya förebilder skapats sitter jag med en helt ny tanke i mitt huvud.

Jag är uppfödd i idrottsvärlden, har haft alla mina förebilder där och kanske även varit en förebild för någon ute i världen. Idrottare är fantastiska och jag hoppas att vi kommer att ha många svenska idrottare som förebilder för våra ungdomar framöver.

Det jag själv har upptäckt är en helt ny värld för mig. Jag har jobbat som vikarierande idrottslärare en termin på en skola i Östersund. Vad roligt det har varit! Jag har upptäckt vad fascinerande och lärorikt det är att jobba med ungdomar.

Men den största upptäckten för mig är alla de kunniga, drivna, varma, trygga vuxna som arbetar på skolan. De som är kunniga i sina ämnen och duktiga pedagoger. De som ser varje individ och försöker nå fram för att skapa lärande. De som ser möjligheterna där de finns och om problem dyker upp och tar tag i dem. De som finns där som stöd, trygghet och kunskapsdrivande personer för våra ungdomar. De som vågar kliva in och säga stopp när det behövs.

Ni, lärare, ni är mina nya förebilder! Ni lägger ner er själ, hjärta, betald och obetald tid för att era elever ska ha så bra förutsättningar som möjligt. Om jag var osäker förut är jag nu säker. Finns ni fantastiska människor där ute på skolorna är jag inte rädd att skicka mina barn in i skolvärlden trots alla ekonomiska och strukturella problem det skrivs om. Finns ni där varje dag för att möta mitt barn, då är jag trygg!

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel