Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Min bästa vinterbild

/
  • Emma Wagenius har tagit en härlig bild på sin lillebror Oscar när han åker skidor på Kröket i Tännäs. Fotografen har fångat en händelse i ett underifrånperspektiv där den blåa himmelen framhäver den vita pudriga snön. Bilden väcker nyfikenhet och vi undrar vad som händer efter fotoögonblicket - klarade lillebror hoppet?
  • Genom stor uppfinningsrikedom kan en fotograf med enkla medel ta en annorlunda bild. Den svarta bakgrunden, som kom till med hjälp av en mörk ko är dramatisk och lyfter frosten effektfullt. Mona Jacobsson visar frosten på ett nytt sätt som fångade vår uppmärksamhet.
  • Årets vinter har bjudit på många fina bilder av rimfrost och snörika landskap och det har varit svårt för juryn att välja. En bild som stack ut och som vi till slut valde var Ulf Larssons frostiga månskensbild. Den känns kuslig samtidigt som den är vacker. Det är utmanade att fota under mörkare förhållanden då det gäller att tänka på hur ljuset faller in i bilden. Med hjälp av månskenet har Ulf Larsson under kyliga förhållanden tagit en bild som väcker känslor.
  • Det är läckert att se hur snöberget vid Lillsjön höjer sig över trädtopparna. Kari H Lautamäki bidrag skulle kunna vara en bils som är tagen av en pressfotograf. Den blå lastbilen som häller ur snö lyfter bilden ytterligare ett snäpp.
  • Sofia Olssons bild ”Ovan molnen” är en bild som innehåller mystik. Bilden skulle behöva ljusas upp en aning i staden, men annars är den riktigt häftig; betraktaren kan vila ögonen en bra stund på den innan man har tagit in allt.
  • Gunnar Nilsson i Örnåsen skickade in en rolig iakttagelse av mängden snö vi har haft denna vinter. Bilden visar på ett humoristiskt sätt att det inte enbart var människor som drabbades av all snö denna rekordvinter.
  • Ett härligt porträtt taget av Jennie Wadman på sin lillasyster i Gräftåvallen. Bilden känns spontan med ren snöglädje - ett mycket fint porträtt. Bilden skulle kunna tjäna på är om den ljusas upp lite i efterbehandlingen.
  • Stefan Åhman har tagit en härlig bild på sin hund som fångade vår uppmärksamhet direkt. Bilden hade kunnat vara skarpare, men förmedlar oförställd vinterglädje.
  • Alexander Estmo har tagit en bild där elledningarna kompletterar bilden på ett mycket bra sätt tillsammans med skid- och skoterspåren i snön. Oftast brukar elledningar kunna vara i vägen vid landskapsfotografering, men på den här bilden har fotografen istället använt sig av dem för att uppnå en estetisk effekt. Bilden är bra exponerad med klara färger, som den gula färgen i horisonten och den cyanfärgade snön tillsammans med den blåa himlen.

Tävlingen är avgjord - i dag välkomnar vi våren genom att säga adjöss till vintern och publicera några av våra läsares bästa vinterbilder. Och efter en svår genomgång har en vinnare utsetts.
I år knep Alexander Estmo i från Odensala första platsen med sin annorlunda men otroligt vintriga landskapsbild.

Annons

Mer läsning

Annons