Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milt väder stänger Verkö slott

Premiärturen till Verkö slott gick som på räls, fast på is. Denna helg går den inte alls och slottet är stängt.

Förra helgen var det premiär för Isexpressen, en slädtur över isen från Badhusparken, Härke och Norderön. Femton personer kan åka samtidigt och ekipaget dras av en slags fyrhjuling med larvfötter.

– I sin helhet gick allt jättebra och det var ungefär ett 80-tal som åkte under lördagen och söndagen, säger Per-Åke Wahlund, krögare och ägare till Sir Winston Group som driver verksamheten på Verkö slott.

I lördags var det fullt av folk i restaurangen. Uppemot 30 skotrar stod parkerade och många hade ställt bilen vid Tivars på Norderön och promenerat de 1,5 km till Verkö slott.

Han är mycket nöjd med premiärhelgen.

– En person cyklade till och med hela vägen från Östersund och hit, säger Per-Åke Wahlund.

Men nu i helgen ska det enligt SMHI bli uppemot 5-6 plusgrader vilket gör att Veteranskotrarnas dag på söndag är inställt. Det är beslutat för att prioritera säkerheten först och Verkö slott är stängt.

– Att flera skotrar går samtidigt fram i en kolonn över isen är inget vidare.

Det här är en stor satsning och en investering och trots den dåliga vintern så är han inte oroad över att det ska gå till spillo.

– En riktig vinter hade varit att föredra men jag kan inte styra över vädret. Vi får helt enkelt vänta och se, säger Per-Åke Wahlund.