Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milt väder i länet under nyårsdygnet

Det ser ut att bli ett nyårsfirande långt från bister midvinterkyla. Snöfall övergående i regn väntas.

Den riktiga vintern fortsätter att lysa med sin frånvaro. I den senaste prognosuppdateringen från SMHI verkar det som om det blir en nyårsafton i mildvädrets tecken.

På måndagens eftermiddag mulnar det från sydväst och det följs av snöfall i kväll. I morgon bitti övergår snöfallet till regn i lägre terrängavsnitt.

I södra delarna av länet ser det ut att klarna framåt nyårskvällen. Sydliga vindar kommer dominera väderbilden och temperaturen väntas ligga på minus tre till plus fem grader.

Historiskt är det inte helt ovanligt med milda avslutningar på året trots årstiden och solens ogynnsamma vinkel. Vid sex tillfällen sedan 1961 har det varit plusgrader någon gång under dygnet den sista december. Detta enligt de mätserier som finns för Frösön som SMHI gjort. Åren med plusgrader är: 1965, 1973, 1975, 1988, 1992, 2007. Även 2013 ser ut att sälla sig till denna skara av år.