Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milkos ledning: ”Vi upplever att många bönder är positiva”

Hälsingeböndernas önskemål om att Milko ska ta upp förhandlingarna med Arla är inget som ledningen vill kommentera utöver vad som tidigare har sagts. Milkos vd Göran Henriksson har tidigare sagt att en fusion med Arla inte är aktuell.
– Vi har bokat in möten med våra medlemmar under de närmaste veckorna. Vi vill inte föra den här diskussionen i medierna, säger Milkos presschef Robbin Grönstedt.

Många mjölkbönder överväger att lämna Milko. Men enligt presschefen Robbin Grönstedt har också många bönder hört av sig till Milkos ledning med positiv respons efter onsdagens budskap om besparingar på totalt 150 miljoner kronor.

– Vi upplever att många bönder är positiva, även bönder från områden där det ska läggas ner mejerier. De som är negativa hoppas vi få möjlighet att prata med på de medlemsmöten vi kommer att ha inom några veckor, säger han.

Oron verkar inte ha lagt sig och många hör av sig till Arla och Norrmejerier. Hur länge kan ni vänta innan ni vidtar ytterligare åtgärder?

– Vi känner oss trygga med att det här är rätt beslut och rätt väg att gå. Vi har en långsiktig besparingsplan som innebär tre åtgärdspaket. Vår plan ligger fast att genomföra det tredje åtgärdspaketet i höst. Vi genomför det här i så rask takt vi kan, säger Robbin Grönstedt.

Onsdagens besked att mejerierna i Sundsvall och Karlstad ska läggas ner var det andra åtgärdspaketet och beräknas spara 80 miljoner kronor.