Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Milkos ledning sparkar på sina anställda

Mejeriföretaget Milkos ledning får kritik från facket efter sitt beslut att lägga ner mejeriet i Sundsvall. Det skriver Sundsvalls tidning.

I mitten av juli månad blev det offentligt att Milko ska stänga sina två mejerier i Sundsvall och Karlstad. Anledningen till nedläggningen är bolagets dåliga ekonomi och stängningarna beräknas spara cirka 80 miljoner kronor per år när de är genomförda.

Men fackklubben på mejeriet i Sundsvall tycker inte att nedläggningsbeslutet är motiverat. I en kommentar till Sundsvalls tidning säger klubbens ordförande, Peter Bengtsson, att han tycker att ledningens underlag för beslutet är dåligt och att fackklubben överväger att ta in en löntagarkonsult som kan utreda saken.

Peter Bengtsson anser inte att den osttillverkning som sker vid Milkos mejeri i Östersund är lönsam och tycker att ledningen väljer att satsa på tillverkning som är att betrakta som en förlustaffär. Dessutom anser han att det finns anledning att kritisera ledningens beslut att tidigarelägga nedläggningen av mejeriet i Sundsvall.

– Man sparkar på de som redan ligger. Folk var inställda på en stängning i maj. Det här verkar panikartat, säger Peter Bengtsson till ST.