Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Miljövänlig” Center

Markägare med Centerpartiet som en drivande motor tycks nu tro att de äger det offentliga rummet.

De har helt plötsligt blivit miljövänner då de insett att miljöstörande vindkraftverk på sin mark betyder livslång säkrad inkomst och nöjda väljare.

En miljöfråga har nu förvandlats till en profitfråga som skapar splittring i byarna när landskapsskydd ställs mot privata vinstintressen. Och där förespråkare bemöter motståndare med personangrepp och hot. Centern som stoltserar med att de jobbar med landsbygdutveckling driver nu en linje som innebär landsbygdsavveckling.

Det offentliga rummet tillhör oss alla och påverkar vårt välbefinnande. Det handlar om vår närmiljö men också vad som är i horisonten. Vi kan inte låta privata intressen få dominera det offentliga rummet genom störande vindkraftverk.

Det utrymme som är ovanför markägarnas trädtoppar kan aldrig bli ett område som de så gärna vill dominera och dessutom ha ökad rätt att bestämma över.

Att privata profitintressen ska ligga till grund för beslut om det utrymme som inte tillhör dem kan aldrig vara eller bli deras rättighet. Om vi tillåter detta kan vi lika gärna lägga ner länet, turismen, landsbygd, kommunernas handläggning av bygglov för fastigheter. Det blir löjligt i jämförelse med att tillåta miljöstörande vindkraftverk.

Det finns andra förnybara energislag än ineffektiva vindkraftverk, men som inte är intressanta för de som verkat och verkar för en utbyggnad av vindkraftverk. De och deras väljare tjänar helt enkelt inte på det.

Ja till landskapsskydd – Nej till miljöstörande vindkraftverk

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel