Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljöstaden – ett minne blott

Miljöstaden är den bild av Östersund som vi alla försökt sprida kring världen. Här finns den miljö som attraherar elitidrottsmän, motionärer, kongresser, stortävlingar och turister sommar och vinter. Här kan man dricka vattnet direkt ur sjön. Den falska bilden har nu fullständigt krackelerat. Vad säger våra politiker? Inte mycket. När då Centern kräver stopp på alla onödiga investeringar och en koncentrerad satsning på ett modernt, hållbart vatten- och avloppssystem, får man av topppolitikern AnnSofie Andersson höra att Centern skapar obefogad oro. Det är dessvärre inte det första märkliga uttalandet från det hållet.

Vad ska vi med alla påkostade anläggningar till om vi inte kan garantera att det vatten som rinner i kranarna går att dricka utan att kokas först? Det kommer att ta lång tid innan det befintliga dricksvattnet är rent. Vi får vänja oss vid att koka smutsvattnet länge än. Vi får fortsätta att bära hem vattenflaskor från affären och dunkar fyllda hos vänner som har tillgång till rent vatten. Det kommer att ta ännu längre tid att återställa förtroendet för Östersund som attraktivt resmål. Om det ens går under överskådlig tid.

Så bästa AnnSofie Andersson: Vad är viktigast för dig? Och varför hör man ingenting från Miljöpartiet? Eller Moderaterna? Eller Vänstern? Eller Folkpartiet? Eller Sverigedemokraterna? Det finns en tendens i Östersund att låta tjänstemännen ta smällarna medan ansvariga politiker hukar i buskarna.

Vi vanliga medborgare vill se en total politisk samling kring det här problemet och en långsiktig lösning.

Inga-Maj Granquist, som aningslöst badade i Göviken på 30-talet

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel