Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonprojekt ska stärka ridskolan

Verksamheten på Ås ridskola växer hela tiden. Nu vill Åsbygdens ryttarförening göra en miljoninvestering i anläggningen.
– Vi förtjänar det här, säger Theresa Burwall Nordin, ridskolechef.

Åsbygdens ryttarförening har ungefär 400 medlemmar, de flesta av dem är flickor. Föreningen får hela tiden säga nej till intresserade ryttare som vill komma och stalla upp hästar eftersom stallplatserna inte räcker till.

– Ås är attraktivt, många vill flytta hit och även de som har hästar. Den första de kontaktar är Ås ridskola och mig. Vi får säga nej till många, säger Theresa Burwall Nordin.

Hon har arbetat på Ås ridskola sedan 1998. I takt med att verksamheten har växt har föreningen tvingats sätta in baracker vid ridskolan för att lösa utrymme för personalen, men också för omklädning för ryttarna. Nu vill föreningen skapa bättre förutsättningar genom att bygga en servicebyggnad där det ska finnas personalutrymmen, omklädningsrum och även ett café.

– Det här är nödvändigt för att verksamheten ska kunna bedrivas på ett professionellt sätt. Personalen ska ha en arbetsmiljö som är dräglig, säger Ulf Häggrot, projektledare.

Byggnaden kommer kosta omkring tio miljoner kronor. Om projektet kan bli av i den omfattningen som föreningen hoppas beror på om Allmänna arvsfonden godkänner den bidragsansökan som Åsbygdens ryttarförening har lämnat in. Förra veckan sa Krokoms kommunfullmäktige ja till att gå in med 1,5 miljon kronor i finansiering.

– Vi har känt att det har funnits samarbetsvilja från kommunen från start, säger Ulf Häggrot.

Ideella krafter i föreningen jobbar parallellt med att få till olika delar av finansieringen. Drömmen är att projektet kan ta fart redan i höst. På sikt vill föreningen också bygga ett nytt ridhus och fler stallplatser.

– Vi vill vara en liten men stor ridskola. Vi ska kunna känna igen alla och man ska känna sig trygg och välkommen i den här miljön, säger Theresa Burwall Nordin.