Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljonfiaskot Peak innovation

Jag förstår inte varför kommundirektör Bengt Marsh väljer att negligera den allvarliga kritik som framhålls i granskningsrapport och flera tunga instanser som exempelvis Tillväxtverket och Vinnova, när han uttalar sig i media gällande projekt Peak Innovations prekära situation?

Som kommunens högste tjänsteman förväntas Bengt Marsh vara opolitisk i sin profession. Därför reagerar jag när Bengt Marsh så obesvärat uttalar att inte bara han utan även Östersunds kommun och övriga medverkande kommuner och regionförbundet har fortsatt förtroende för processledaren Lars Lindqvist.

Projekt Peak Innovation är inte bara ett miljonfiasko utan även ett praktexempel på skadlig sammanslutning där Jens Nilsson (S) via sitt skötebarn, Mid Sweden Science Parks (MSSP), spelat huvudrollen och vars grundare föga förvånande heter Jens Nilsson, Lars Lindqvist och Jens Edlund, nyckelpersonerna i Peakprojektets ledning.

Tack och lov har Tillväxtverket och Vinnova stoppat miljonutbetalningarna efter att det uppdagades att ledningen saknade nödvändig kompetens för att driva projektet enligt rådande regelverk.

Vem eller vilka har beslutat att ett skattefinansierat projekt i den här storleken motiverar processledaren Lars Lindqvist en ersättning i paritet med Sveriges statsministers?

En förklaring kan vara att Bäst före datum passerats för flera inblandade i Rådhuset viket förhoppningsvis visar sig efter valet 2014.

Karteller missgynnar kommunen – men är extremt lönsamt för de inblandade.

Hans Wessén (M), Östersund

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel