Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljoner i stöd för lantbrukare i länet

Tre lantbrukare i länet får totalt cirka 2,6 miljoner kronor i stöd för att utveckla sina lantbruk och på så vis hoppas kunna öka sin lönsamhet.

För en lantbrukare rör det sig om bidrag för ombyggnation av två mjölkkostallar och ett ungdjursstall. Till detta får han cirka 1,6 miljoner kronor, varav 833 000 kronor kommer från EU, resten från länsstyrelsen.

Den andra lantbrukaren får 761 680 kronor, varav 452 440 kronor är EU-bidrag, resten är från länsstyrelsen. Pengarna ska användas till dikning och täckdikning samt att bygga om ladugården till lösdrift, sätta upp övervakningskameror, fodersilo och lyftanordningar.

Den tredje lantbrukaren får 107 000 kronor där 80 250 kronor är EU-bidrag och resten från länsstyrelsen. Även här ska pengarna användas för täckdikning.

Syftet med bidraget för dikningen är att främja en lönsam utveckling och att lantbrukarna ska kunna utnyttja all sin mark maximalt. Investeringarna går också ihop med länets genomförandestrategi där mjölk- och köttproduktion prioriteras.

Det är länsstyrelsen i samarbete med europeiska jordbruksfonden som beslutar och delar ut pengarna.