Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miljömedveten musikal på Vinterfestivalen

/

Under Vinterfestivalen nästa år kan alla barn, och vuxna med barnasinnet kvar, följa med till Trazan och Banarnes värld i regnskogen.

Annons

Där finns också deras kompisar, blomman Roger, Kung Lian och pirayan Maja. En dag kommer den hemska fröken Öken till skogen, hon vill såga ner alla träd och riva kojan för att själv roffa åt sig marken. Det handlar om klimatkris, konsumism och vänskap i familjemusikalen ”Banankontakt”, som visas den 27 februari på Storsjöteatern. Medverkande skådespelare är Nassim Al Fakir, Anderas Nilsson, Mari Götesdotter och Ayla Kabaca. För text och musik står Lasse ”Tigern” Åberg och Janne ”Zebran” Schaffer, som vill ge en tankeställare i miljön tecken. Nytt material varvas med självklara hits som ”Min piraya Maya”, ”Olyckan” och ”Swampen”.

– Allt blir lätt lite ångestfyllt när man ska rädda världen och det vill vi ändra på. Det ska vara kul att vara klimatsmart, säger Christina Almqvist.

”Banankontakt” är ett samarbete mellan Riksteatern och Naturskyddsföreningen. Föreställningen ingår i Vinterfestivalens programområde ”Snökramarna” för att öka miljömedvetandet i länet.

Mer läsning

Annons