Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miljardären Brummer betalar – men erkänner ingen skuld

Fävikenägaren och miljardären Patrik Brummer avbryter tvisten med förre ägaren Bengt Mona. "Han har fel i sak men jag betalar för jag tycker så mycket om honom", säger Brummer till Expressen.

LT har tidigare skrivit om tvisten mellan de båda ägarna där Bengt Mona stämt Brummer på en halv miljon kronor i tingsrätten för avtalsbrott.

Brotten gäller saker som Mona och Brummer kommit överens om vid försäljningen år 2003, som att Mona skulle behålla vissa jakträttigheter på egendomen under fem års tid efter köpet, och att han skulle få bo kvar i herrgården tills hans eget hus var färdigbyggt på en avstyckad del av egendomen.

Men redan första året när Mona kom med ett jaktsällskap för att jaga ripa gick det snett. Brummer polisanmälde dem för tjuvjakt och en i sällskapet fick sin bössa beslagtagen. Nästa år fick han inte jaga alls eftersom han skulle ha misskött jaktreglerna.

Året därpå passade det inte heller eftersom det var upptaget, Brummers son skulle jaga precis då.

Dessutom fick Mona flytta ut ur herrgården innan hans hus var färdigbyggt och tvingades därför hyra en lägenhet under tiden.

Mona stämde Brummer för drygt 500 000 kronor i Stockholms tingsrätt. Brummer skulle ha svarat på anklagelserna men när tidningen Expressen i måndags ringde honom för att fråga om saken fick de ett överraskande besked.

Brummer sade att han tänkte betala eftersom han inte hade tid att gå i svaromål. Men Brummer ville enligt Expressen inte tillstå att Mona hade rätt. I stället uttryckte han sig så här till tidningen:

– Han har fel i sak men jag betalar för jag tycker så mycket om honom.

Bengt Mona skrattar och medger att han blev lätt överraskad när han såg rubriken i Expressen. Och trots att tvisten pågått länge och han och Brummer inte talats vid på flera år tycks känslorna vara ömsesidiga:

– Jag har ingenting egentligen emot honom personligen, han har gjort bra saker för Fäviken. Att han sedan, av vilken anledning det vara månde, har dragit ut på det här, det har jag svårt att kommentera för dagen, säger Mona till LT.

Brummers löfte att betala kan han inte kommentera än, allt han sett är artikeln i Expressen och han avvaktar tills han får något konkret på papper.

– Jag får återkomma när jag vet något mer, om det är allvar i det hela. Jag hoppas naturligtvis att det är allvar för vi har hållit på med det här i några år nu.

•Så om han betalar det här, är du nöjd och glad då?

– Ja, det är fullt klart, om han betalar. Jag har begärt en summa pengar för saker som fanns i vårt kontrakt men uteblev i verkligheten och det har jag helt enkelt bett att få betalt för, säger Bengt Mona.

LT har även sökt Patrik Brummer för en kommentar men inte lyckats nå honom.