Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Miley Cyrus galna år

När 21-åriga Miley Cyrus intar Globen i Stockholm i kväll fredag, gör hon det som en av världens mest skandalomsusade artister.

I en tid där nästan ingenting förvånar längre lyckas Miley Cyrus chocka gång på gång.

Med countryartisten Billy Ray Cyrus som pappa och Dolly Parton till gudmor har Miley Cyrus levt i stort sett hela sitt liv i rampljuset. Det stora genombrottet kom 2006 när hon som 13-åring landade huvudrollen i Disney-serien Hannah Montana.

Men ingen förväntar sig att se en oskyldig barnstjärna på scenen i Stockholm. Den tiden är förbi sedan länge.

Redan 2010 jobbade Miley Cyrus på en tuffare stil med det första studioalbum "Can't be tamed". Det var dock förra året, med albumet "Bangerz" (och ett dramatiskt frisyrbyte), som hon lyckades ändra sin helylle-image för gott.

I augusti förra året orsakade hennes twerkdans internationella skandalrubriker under ett iögonfallande framträdande med Robin Thicke på MTV-galan.

- Folk kommer alltid att prata. Du kan lika gärna få dem att prata i två veckor än två sekunder, sa hon om framträdandet i MTV-dokumentären "Miley: The movement".

Drog in 508 miljoner förra året

Efter uppträdandet har nakenchockerna och skandalrubrikerna avlöst varandra, medan hysterin kring henne blivit större och större.

Popstjärnans tre mest populära musikvideor på Youtube har tillsammans fler än 1,5 miljarder visningar. Förra året drog hon in cirka 508 miljoner svenska kronor, enligt tidningen Parades årliga lista.

Det enda som verkar mer omtalat än Miley Cyrus är hennes tunga som blivit hennes signum. Sticker hon inte ut den så slickar hon till exempel släggor, speglar och kedjor, eller åker ner för en rutschkana formad som en tunga på scen.

Sedan hennes "Bangerz"-turné kickade igång i februari har hon bland annat hyllat cannabis, ridit på en gigantisk uppblåsbar korv, simulerat oralsex med en kille i Bill Clinton-mask och tolkat The Beatles.

Fredagen den 30 maj står hon, självsäkrare än någonsin, på Globens scen i Stockholm. Förvänta er det oväntade.

Natalie Demirian/TT

natalie.demirian@tt.se