Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mikael Wiehe

"Isolde"

(Parlophone/Warner)

Bästa låt: "Isolde"

Mikael Wiehe, som i höst firar 50 år som artist, är mitt uppe i en albumtrilogi där han spelar med både rock- och folkmusiker. Den första delen, "En gammal man", gavs ut i fjol och var en relativt sprudlande historia där gladlynt country varvades med gästspel av Timbuktu.

"Isolde" är aningen mörkare men framförallt mer spretig. Albumet spänner från den släpiga Thåström-duetten som givit albumet sin titel till baktakten i den tonsatta Karin Boye-dikten "Jag vill möta" och "Alla mina hästar" – som låter som om Calexico skulle få för sig att samarbeta med en balkanorkester i stället för ett mariachiband.

Det är imponerande att Wiehe ger sig ut på sådana musikaliska upptäcktsfärder på ålderns höst. Däremot saknar man det politiska inslaget som var starkt närvarande så sent som på plattan "Ta det tillbaka" från 2010.

Linus Brännström/TT