Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket överklagar dom

Migrationsverket har överklagat förvaltningsrättens dom som innebär att Bräcke kommun ska få nästan 600 000 kronor i ersättning för personalkostnader på grund av att flyktingmottagandet i kommunen avvecklades.

Migrationsverket yrkar till Kammarrätten i Sundsvall att Bräcke kommuns ansökan om statlig ersättning avslås, och menar att kommunen inte har rätt till några pengar. Verket skriver i överklagan att det är av stor vikt för rättstillämpningen att överklagandet prövas i den högre instansen.

Migrationsverket anser att omständigheterna kring avvecklingen inte var sådan att kommunen fått extraordinära kostnader så att det kräver extra ersättning. Migrationsverket anser att schablonbeloppen i asylersättningsförordningen, som kommunen fått, borde vara tillräcklig. Verket anser inte att tiden från beslut till nedläggning har varit för kort, fördes fram i den tidigare domen i förvaltningsrätten.

Kammarrätten har ännu inte fattat något beslut om målet får prövningstillstånd.