Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Migrationsverket överklagar dom

Migrationsverket har överklagat förvaltningsrättens dom som innebär att Bräcke kommun ska få nästan 600 000 kronor i ersättning för personalkostnader på grund av att flyktingmottagandet i kommunen avvecklades.

Annons

Migrationsverket yrkar till Kammarrätten i Sundsvall att Bräcke kommuns ansökan om statlig ersättning avslås, och menar att kommunen inte har rätt till några pengar. Verket skriver i överklagan att det är av stor vikt för rättstillämpningen att överklagandet prövas i den högre instansen.

Migrationsverket anser att omständigheterna kring avvecklingen inte var sådan att kommunen fått extraordinära kostnader så att det kräver extra ersättning. Migrationsverket anser att schablonbeloppen i asylersättningsförordningen, som kommunen fått, borde vara tillräcklig. Verket anser inte att tiden från beslut till nedläggning har varit för kort, fördes fram i den tidigare domen i förvaltningsrätten.

Kammarrätten har ännu inte fattat något beslut om målet får prövningstillstånd.