Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Midsommarnattsdrömmen kan ge miljonöverskott

Midsommarnattsdrömmen vid Döda Fallet går mot ett miljonplus!

Annons

På måndagen återstod endast sammanlagt 400 biljetter att sälja till sommarens inalles 23 föreställningar av Shakespeares ”En midsommarnattsdröm”.

Därmed har man sålt 8 800 biljetter, ett med normaljämtska publikmått mätt smått astronomiskt antal.

För ett nollresultat hade man behövt knappt 7 000 inlösta - redan det halvastronomiskt - och för färre hade Ragunda kommun behövt lägga skattemedel i lönegaranti för skådespelarlöner.

Nu lutar det åt att projektet kommer att kunna redovisa ett överskott på i runda tal 600 000 - en miljon, pengar som läggs i en pott inför kommande teaterprojekt kring vridläktaren i Döda Fallet.

I ensemblen och inom den ekonomiska föreningen Vridläktarens vänner har man redan börjat fundera på att köra en ny midsommarnattsresa nästa sommar.

Hur det blir med den saken återstår att se.

Det finns ju andra pjäser och saker och ting behöver ju inte absolut äga rum nästa sommar.

Det finns ju andra somrar också.

På pjäsens biljettkontor i Hammarstrand är man givetvis hänförda över publiksiffran som snart är lika stor som innevånarantalet i hela Ragunda kommun.

Gånger 2!

– Det är bara något tiotal procent jämtar.

– En överväldigande majoritet av publiken kommer från andra delar av landet, vilket torde säga en del om vridläktarens riksimage, säger turistbyråbasen Gun-Marie Persson.

Projektet har drabbats av ett enda mässfall.

Detta när ett åskväder 30 juni knäckte elsystemet och föreställningen måste ställas in.