Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Midsommarnattsdrömmen i Döda Fallet i hamn

I morgon, midsommarafton, är det så drömdags vid Döda Fallet, mellan Bispgården och Hammarstrand.

Annons

Då undfår en fullsatt vridläktare produkten av vårens repetitioner av Shakespeares ”En Midsommarnattsdröm” under ledning av Sven Wollter och med Kim Anderzon som leading lady i det underställda galleriet.

Vid en lägesuppdatering hos turistbyrån i Hammarstrand/Ragundadalen Turism, som sköter biljettförsäljningen noterades på tisdagseftermiddagen hittills 6 300 sålda biljetter till de 24 föreställningar som skall ges.

Inte särskilt mycket luft återstår tills succén är total och allt är slutsålt.

Läktaren rymmer 400 sittande och många av föreställningarna är slutsålda, något som främst gäller söndagsföreställningarna.

Med 6 300 sålda biljetter torde man kunna konstatera att projektet är i hamn ekonomiskt och att Ragunda kommun därmed inte behöver utlösa några fallskärmar för en utvald skara skådisproffs i ensemblen.

Att själva arrangemanget tycks klara sig är en sak.

En annan sak är att den här sortens arrangemang även spiller av sig ute i samhället i form av kost, logi, bränsle, med mera.

Det finns beräkningsmodeller, framtagna av Svenska Turistinstitutet, som bland annat baserar sig på erfarenheter från de politiska övningarna i Almedalen i Visby och som ger vid handen att Midsommarnattsdrömmen skulle komma att generera totalt runt 17 miljoner kronor.

En av de inrättningar som torde få anledning att slicka sig lite extra om munnen är serveringen vid Döda Fallet.

Där jobbar Anita Jakobsson, Hammarstrand, som konstaterar att turistströmmen till den sällsamma platsen alltid är stor, normalt 50 000 - 70 000 personer, men att man i år räknar med att få woka på lite extra till fläskkarrén just på grund av teatern.

– Vi jobbar på att alla skall vara nöjda och vi har gott om förbokningar under teaterkvällarna.