Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michel Omoh lämnar ÖFK – en övergång till allsvenska konkurrenten Örebro SK är bara timmar bort

Trollgubben Michael Omoh är klar för Örebro SK. Sent på fredag eftermiddag skrev han på efter att ha fått klartecken från det läkarteam som undersökte honom.

Annons

Därmed har Michael Omoh spelat klart för Östersunds FK. Hans allsvenska säsong är hittills knappast vad varken han eller ÖFK hade tänkt sig. Men nu får han alltså chansen i en ny omgivning.

I torsdags eftermiddag fick han ett samtal från ÖSK:s sportchef Magnus Sköldmark. Budskapet var enkelt:

"Vi vill ha dig, sätt dig på tåget”.

Och det gjorde han. Mindre än ett dygn senare presenterades Michael Omoh som Örebros senaste nyförvärv.

– Jag blev chockad. Det bara hände. Fotboll kan bli så, att det går så fort. Väldigt roligt att få komma hit så klart, säger Omoh när Nerikes Allehanda träffade honom på ÖSK:s kansli under fredagseftermiddagen.

Fler klubbar har varit ute efter Michael Omoh under sommaruppehållet. Bland annat Djurgården har haft sina krokar ute. Ännu mer intressant för Stockholmsklubben borde det ha varit nu när forwarden Sam Johnson valt att flytta till Kina. Men nu verkar det alltså som om ÖSK drar det längsta strået i kampen om Omoh. För Michael själv kan det också vara ett gynnsamt klubbval. ÖSK tillhör de främsta lagen i allsvenskan så här långt.

Förra året, i Superettan, gjorde Omoh sex mål på 27 matcher. Den här säsongen har det dock blivit begränsat med speltid, endast sju matcher, varav fyra från start. Och några mål har det inte heller blivit.

– Det har inte känts som att tränaren, (Graham Potter) inte trott på mig i Östersund. Jag fick inte så mycket speltid där i år och det har skapat en del frustration, säger Omoh, till Nerikes Allehanda.

Michael Omoh kom från Dalkurd till ÖFK inför säsongen 2015 då Östersund skulle ta steget upp från Superettan till Allsvenskan. I många matcher under fjolåret firade Omoh stora triumfer med sin briljanta teknik. Han trollade bort många ytterbackar, slog inlägg med mål som följd.

Hans patenterade ryck är av och till framgångsrika – han är grymt snabb de första 3-5 metrarna när han dribblar och går på maxfart. Men i Allsvenskan har det generellt gått lite tyngre. Michael Omoh har inte lyckats med sitt målskytte eller de förväntningar som han nog haft på sig själv, liksom han säkert känt också från lagledningen i ÖFK. Kanske vänder det i ny omgivning.

Att någonting varit på gång har väl Michael Omohs följare på Facebook kanske kunnat räkna ut. Så här skrev han i onsdags kväll:

"I know these times... But things will fall in place". Översatt: "Jag vet att dessa tider... Men saker kommer att falla på plats".

Och sent på fredag eftermiddag föll alla pusselbitarna på plats. Han lämnar ÖFK och blir nu den forward som Örebro SK tänker satsa på i den allsvenska höstomgången som i nuläget har sjutton matcher kvar att avverka.

På sin egen Facebooksida skriver Michael Omoh:

"Tack för den här tiden i Östersund, tack till laget och till managern, men det var dags att söka nya utmaningar nu, kanske ses vi länger fram".