Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michael Morén

Michael har hastigt omkommit i en tragisk trafikolycka vid 37 års ålder.

Annons

Humoristisk, ärlig och vänlig till sin natur. Älskad av många, en underbar vän, kollega och föreningsmänniska har tyvärr lämnat oss alltför tidigt.

Michael växte upp på Körfältet med pappa Mats och mamma Lilianne. Systrarna Marielle och Sofie föddes 1975 och 1986. Familjen flyttade till Mats barndomshem i huset på Röjarvägen 1992, där Michael skapade bunkern i källaren.

Michael hade under hela uppväxten ett stort umgänge med sina mor- och farföräldrar och vistades ofta i Mo och Kattstrupeforsen i nära samvaro med kusinerna och deras familjer. Dessa platser betydde fortfarande mycket för honom och han besökte dem ofta.

Michael fick tidigt ett brinnande intresse för media, särskilt ljud och radio. Han spelade ofta in familjens vardags- och semesterliv till allas glädje. Michael har studerat vid Birka folkhögskola och senare Hola folkhögskola – radiolinjen- dokumentär. Han skickade bland annat in ett vinnande bidrag till SR, ”Andra sidan” -04.

Michael brann för sina nuvarande arbeten: skogsröjningen, taltidningen och racketsträngningen. Han var väldigt omtyckt av sina kollegor och genomförde sina åtaganden med stor noggrannhet.

Svampplockning var en av Michaels stora passioner i livet. Svampen ingick ofta i hans matlagning som också var ett av hans stora intressen. Michael älskade djur, och hunden Assar var hans och Malins skötebarn. Michael som fick sitt tennisintresse från sin pappa, var en duktig spelare samt tränare och drev också Östersunds tennisshop under en period.

Trav hade länge varit ett stort intresse för Michael, och han missade ogärna en tv-sändning. I sin ungdom deltog han i Östersunds gosskör, och han har rest runt och sjungit i många kyrkor. Michaels älskade sambo Malin Marklund, har varit och är en självklar del av familjen sedan elva år. Malins pappa Johan blev fort en betydelsefull person i hans liv, och de umgicks ofta. Genom Malin utökades fritiden med återkommande besök till stugan i Vemhån samt vistelser på Franska Rivieran.

Sedan syskonbarnen Måns och Bella föddes har morbror Michael varit en viktig person i deras liv. Mormor Inez insjuknade strax före Michaels tragiska bortgång. Han hade stor omsorg om henne in i det sista. Inez somnade in en vecka efter att Michael så brutalt ryckts ifrån oss.

Saknaden efter Michael är väldigt stor. Positivt är alla ljusa minnen, upplevelser och familjeträffar där Michael, och sedermera också hans Malin alltid funnits med, så kärleksfulla och speciella för oss.

Vi kommer att minnas Michael som en rakt igenom god människa, en värdefull familjemedlem, och en älskad livskamrat till Malin.

Familjen