Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Michael Bellman kräver avdelningar för dementa

En 86-årig man blev flyttad till Hede på grund av att det inte fanns plats för honom på något demensboende i Sveg. Nu upprörs oppositionsrådet Michael Bellman.

– Cynism och förakt för människans värde lyser mer än tydligt ur byråkraternas skrivbordstänkande när man anser att de berörda får sina vårdnadsbehov tillfredställda genom att sära på gamla människor och flytta runt dem i Härjedalen på ett omänskligt sätt, skriver Michael Bellman i ett pressmeddelande.

Han menar att de av majoritetens (s, v, fp, c) beslutade neddragningar inom äldreomsorgen - vilket innebär minskning av personal, stängning av avdelningar och inga investeringar till demensboende - än en gång har visat resultat.

– Att förpassa gamla människor till ett kösystem är både ovärdigt och förkastligt och påminner om Orwell 2010, menar han.

Nu värnar Michael Bellman till de ansvariga politikerna, ordförande i socialnämnden och kommunalrådet, att omgående ta till sig Vox Humanas framförda förslag om att öppna avdelningar för de dementa i Härjedalen.