Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Micael skriver om en annan verklighet

Svegsbördige Micael Lindberg har gett ut sin första bok. Romanen tar upp något som författaren tycker att vi ska prata mer om. Det handlar om barn som har det svårt under sin uppväxt och vad det blir av dem.

– Jag vill lyfta fram ett stort problem som finns, men som ingen pratar om. Det måste vi börja göra, säger Micael Lindberg.

Bokens titel är "En annan verklighet". Den skildrar vad som händer med människor som växt upp med missbruk, psykiska problem, övergrepp och våld. Handlingen är förlagd till Strömsund. Bokens handling har bas i verkligheten, men är inte självupplevd. 

– Jag har pratat med många människor och slagit ihop dem och deras upplevelser till den här boken. Det finns ingen särskild person som är förebild, utan många.

Det har tagit Micael Lindberg tre år att skriva En annan verklighet. Han har alltid skrivit men först nu ger han ut sin första bok. Det sker på det jämtländska förlaget Jengel. En annan bok ligger hos lektör och en tredje ligger på is.

Micael Lindberg är redan i gång med research för sin fjärde bok. Det blir en psykologisk deckare med människooffer som blot till asagudarna. Den utspelar sig i nutid i Offerdal, i Micael Lindbergs nuvarande hemtrakter.