Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mia och Klara på varsitt håll

/
  • Klara Zimmergren och Mia Skäringer är nöjda med den andra säsongen av sin hyllade komediserie ”Mia och Klara”. Men nästa gång de jobbar ihop vill de göra drama.  Foto: Fredrik Sandberg / SCANPIX
  • Mia Skäringer skrev en av 2008 års mest omtalade och självutlämnande bloggar, men strax efter nyår lade hon ner den. Nu satsar hon på en föreställning tillägnad alla dem som följde hennes dagbok på nätet.

Mia och Klara är tillbaka med en andra säsong av sin självbetitlade succéserie. Men under året går komikerduon skilda vägar.
– Jag jobbar med en föreställning baserad på min blogg, avslöjar Mia Skäringer.

Annons

Mia Skäringer och Klara Zimmergren var två av 2008 års mest hyllade tv-profiler. Komediserien ”Mia och Klara” vann fans i alla ålderskategorier och på Kristallengalan i höstas belönades tjejerna med årets humorpris.

Detta till trots har de just nu inget större sug efter att vidareutveckla sina populära rollkaraktärer Gulletussan, Tabita, Rolle och Viveka Andebratt. När ”Mia och Klara säsong 2” drar i gång i SVT den 25 januari har de i stället siktet inställt på nya, enskilda, projekt.

– Vi drömmer om att skriva en allvarlig dramaserie ihop, att brotta oss ut ur komikerfacket. Men för att lyckas med det måste vi vara ifrån varandra något år. Vi behöver skaffa oss andra referensramar, säger Mia Skäringer.

Någon del tre av ”Mia och Klara” är alltså inte planerad i nuläget. De närmaste månaderna ska Klara Zimmergren jobba på en långfilm, medan Mia Skäringer skriver manus till en föreställning med utgångspunkt i hennes uppmärksammade blogg.

Det var på tidningen Mamas webbplats som fembarnsmamman från Kristinehamn i början av förra året började dela med sig till läsarna av sina allra mest personliga betraktelser. Bloggen lades ner efter tre månader, återuppstod i höstas och gick åter i graven för bara en vecka sedan.

– Jag förstår att det verkar konstigt, men jag kan inte fortsätta skriva som jag gör om jag inte får vara i fred emellanåt. Jag låter människor få veta väldigt mycket om mig, och det kan så klart bli påfrestande, säger hon.

Varför gör du det?

– För att visa upp en annan bild av kvinnan, ett alternativ till den tillrättalagda mamman med det stora leendet. Och det är väl därför folk har tyckt om den. Det har varit något annat än julbak med Pernilla Wahlgren.

Är syftet med föreställningen detsamma?

– Ja, det blir en Gardellinspirerad höstturné för dem som bloggen har betytt något för. Jag ska sjunga! tillkännager Mia Skäringer stolt.

Mer läsning

Annons