Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

MIA är lite av musikindustrins Zumwalt

"Matangi"

(Universal Music)

Bästa låt: "Bring the noise"

Annons

I förra veckan sjösatte USA världens modernaste krigsfartyg, jagaren Zumwalt. Fullproppad med missiler, magnetvapen och helikoptrar är den något av det galnaste som de sju haven har sett. MIA är lite av musikindustrins Zumwalt. Hennes fjärde album "Matangi" är laddad med en arsenal av mistlurar, kvinnoskrik och knarrande dörrar som på något sätt har mixats samman på ett briljant sätt. Från en sekund till en annan har man ingen aning om vilka ljudspår som avfyras mot örat - och det är helt underbart.

"Matangi" tog lång tid att sätta samman, och det känns lite slitet att fjolårshitlåten "Bad girls" finns med. Att lyssna igenom hela skivan i ett svep kräver dessutom antingen ett utsövt huvud eller massor av koffein, men för den som orkar utlovas en uppsjö av musikaliska överraskningar. Och i tider av allt större musikalisk likriktning är det en oerhörd befrielse.

TT Spektra