Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metronomy vill skaka Sverige

Annons


Tag en del minimalistisk techno och en del brittisk slyngelpop, skaka väl och stek hårt på ett ett svettigt dansgolv. Svårare är det inte att slänga ihop Englands nästa dansexport. I helgen är Metronomy på blixtvisit i Malmö och Stockholm.

-Sverige? Vänta lite, har vi varit där?

Joseph Mount försvinner ett ögonblick från mobiltelefonen och ropar för full hals in i turnébussen efter hjälp. Han och resten av Metronomy är på väg från London till Liverpool och under tiden passar han på att göra intervjuer. Många intervjuer.

-Ja, det har varit lite hektiskt sista tiden. Det här är den första skiva vi släpper på ett riktigt skivbolag och det märks en viss skillnad. Det börjar verkligen röra på sig och man märker stor skillnad mot den förra plattan. Nu kommer folk till våra spelningar och sjunger med i varenda låt, säger han.
Större och råare

Metronomy startade som ett enmansband 1999. Då gjorde Joseph Mount blippig techno. I dag har bandet vuxit till en livetrio som uppträder med instrument och skrålsjunger sig igenom refrängerna på typiskt brittiskt slyngelmanér.

-Det handlar inte om att tänka kommersiellt, men vi försöker känna efter vad som fungerar när vi spelar live och det påverkar så klart hur vi gör låtarna, säger Joseph Mount.

Skillnaden mellan hur bandets nya material låter live och på skiva är påtaglig. Albumet "Nights out" är tight, välproducerat och svängigt på ett smart, nästan minimalistiskt sätt. Live låter samma låtar större och råare. Joseph Mount vet precis hur han vill ha en spelning.

-Jag uppträder mycket hellre på en liten intim klubb med publiken hela vägen framme vid scen. Det är inte så noga hur bra vi spelar egentligen, det viktiga är att ingen slår sig och att alla går loss så hårt de kan. Häromdagen i Bristol fick vi be publiken lugna ner sig. Det var bra.

Och hur var det med tidigare Sverigebesök? Nej, det blir debut för Metronomy, så vitt de vet.

Mer läsning

Annons