Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Metro 2033

(4A Games/THQ)

Ålder: 16+

Format: Xb 360, pc

Genre: Förstapersonsskjutare

Betyg: 3

Världen ligger slagen i spillror efter ett kärnvapenkrig. I Moskva har de överlevande barrikaderat sig i stadens tunnelbanesystem. Där utanför stryker livsfarliga muterade varelser omkring.

När en ny ras – ”the dark ones” – plötsligt hotar människornas existens tvingas en ung, lovande krigare lämna skyddsrummen för att ta sig an det nya hotet.

”Metro 2033” bygger på författaren Dmitri Glukovsky och har iscensatts av ukrainska spelstudion 4A Games. Och det är ingen munter framtidsvision som målas upp.

Det underjordiska ghettot känns kargt och kärvt och den ödesmättade musiken förstärker känslan av armod.

Trots det så handlar det om en ganska yxig förstapersonsskjutare som inte erbjuder mer än den gängse standarden i fråga om kontroll och karaktärsdesign.

Även om miljöerna är snygga så haltar illusionen på grund av livlösa och stela karaktärer. ”Metro 2033” hade alla chanser att bli något utöver det vanliga. Nu ”bidde” det bara ännu en dystopisk förstapersonsskjutare som har svårt at hävda sig mot genrens största namn.