Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metal på Gamla Tingshuset

/
  • Medlemmarna i Myrah planerar att hyra en buss och fylla den med vänner inför sommarens festivalspelning i Slovenien. Snart kommer deras fullängdare ”Six feet under”.Foto: Håkan Luthman

Lokala gothmetalbandet Myrah har gått in i studion för att spela in en skiva som beräknas komma till sommaren. Då åker de också till Slovenien för att medverka på festivalen Metal Camp.
– Vi känner att det är något stort på gång, säger frontmannen Patrik Essman.

Annons

Som vanligt är det Patrik Essman som stått för låtsnickeriet och gillar man den mörka, melodiösa metal som brukar känneteckna bandet blir man inte besviken.

Musiken på ”Six feet down” går i samma fotspår som på förra skivan ”Death and despair”, skillnaden är att låtarna är mer genomarbetade den här gången, säger Patrik. Han gillar att bygga ljudbilderna av stämningar och känslor, och mindre på teknik.

Och det är inga glädjeämnen som målas upp. Texterna handlar om miljöförstöring, krig, maktmissbruk och ond, bråd död. Myrahs sångare har så länge han kan minnas haft en mycket negativ världsbild och nattsvart syn på människan.

– Jag vill att lyssnarna ska känna samma saker som jag själv. Världen mår inte så bra. Man behöver bara kolla på nyheterna en vanlig dag för att förstå att människan i allmänhet är ganska destruktiv. Allt styrs av pengar och det är svårt att ändra på det stora, säger Patrik.

Oavsett hur samhället ser ut ser Myrah ljust på framtiden just nu. De har stora förhoppningar på nya skivan.

– Jag tror att alla känner att det är något stort på gång nu. Vi vill verkligen att skivan ska leda till stora saker. Högsta drömmen vore att få åka på turné i Europa och resten av världen. Och att kunna leva på musiken.

Kanske kommer det stora genombrottet redan i sommar. Myrah är nämligen bokade till Metal Camp, en av Europas största metalfestivaler i Slovenien. Finska Nightwish är där liksom Dimmu Borgir från Norge.

– Det betyder massor att få visa upp sig för en större publik och knyta värdefulla kontakter både med skivbolag och media. Kul också att få spela med de stora, säger Patrik.

I kväll spelar bandet tillsammans med Souldrainer på Gamla Tingshuset i Östersund. Vanligtvis gillar Myrah att experimentera med pyroteknik på scenen, men den här gången sa arrangörerna nej till rök, blixtar och dunder.

– Vi får bjuda mer på oss själva i stället, lovar Patrik.

Mer läsning

Annons