Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meriterande seger för Jämtland U

Först var det Jämtland A som vann mot ligasatsande Umeå. Sedan gjorde Jämtlands U samma sak.

– En av de bästa matcher jag sett det här laget göra, säger coachen Krister Blomgren.

Annons

Division 1-laget Umeå kom till Östersund stärkt av den nya glöd som råder i laget efter beslutet att klubben vill satsa på ligaspel.

Västerbottningarna förfogar också över en trupp med både bredd och spets. Här finns förre landslagsspelaren Johan Pierre, ligameriterade Egal Saleman samt ett koppel unga och hungriga spelare.

Umeås insats mot Jämtland i lördagens träningsmatch lovade också gott. Man höll länge jämna steg och gav verkligen Jämtland en riktig match.

Därför var det ytterst överraskande att samma Umeå – minus Saleman och Albin Frank – åkte på däng mot Jämtland U senare på eftermiddagen.

Jämtland vann med 70–60 efter en mycket imponerande insats.

– Vi ledde med 20 poäng ett tag, men tappade. Men det var kul att se hur vi kunde genomföra matchen, säger Blomgren.

Många var riktigt bra i Jämtland, men högst betyg går till Max Tandberg. Den 18-årige guarden ledde sitt lag på bästa sätt.

Han tog ansvar, involverade övriga spelare på ett bra sätt och hade ett väldigt bra sänk. Nära 30 poäng blev det mot det meriterade division 1-laget.

– Det var den överlägset bästa matchen jag sett Max göra. Han har vuxit mycket i sommar när han tränat med A-laget.

Krister Blomgren kommer att träna division 2-laget i år. Till sin hjälp får han Jonathan Bolin och Luka Marolt. Kanske även Jan Eriksson.

Målet för Jämtland är att ta steget upp i division 1. Antingen med detta lag eller via Lillhärdal.

Östersundsklubben tänker nämligen samarbeta med Lillhärdal för att hjälpa dem uppåt.

– Vi får se hur serien läggs upp. Kanske gör man två grupper i Norrland och kör ett slutspel efter jul, funderar Krister Blomgren.

Matchfakta

Jämtland U-Umeå 70–60

Bästa poängplockare i Jämtland: Max Tandberg 28, Axel Blomgren och Viktor Kolak, 10.