Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meriterad präst på besök i länet

Den kände prästen Lars Åke Lundberg medverkar vid gudstjänst i Oviken.

Annons

”Gud hör bön - men svaret då?” Det är temat för prästen Lars Åke Lundberg när han medverkar med sång och predikan i gudstjänsten i Ovikens gamla kyrka i morgon klockan 18.

Lars Åke Lundberg har gjort flera program i radio och tv om andlighet, tro och kultur och har även skrivit böcker och musik eller text till ett flertal psalmer.

Han har arbetat deltid som andlig vägledare/etisk rådgivare på behandlingshem sedan 1993 för missbrukande män och sedan 2003 också för flickor med tidigt missbruk och varit fängelsepräst på Österåkersanstalten under sex år.

Lars Åke Lundberg var av dem som startade sinnesrogudstjänsterna 1995 i Allhelgonakyrkan.

Den 8 juni 2009 fick Lars Åke motta en kunglig medalj ”för betydelsefulla insatser inom kyrkans sociala och andliga arbete”. Är hedersmedlem i KRIS, Kriminellas revansch i samhället.

Lars Åkes huvudintressen är barns och ungdomars situation i samhället och diakonala frågor i kyrkan, särskilt kyrkans engagemang för utsatta grupper.

Han kommer också att vara med på en ekumenisk samling i Ovikens baptistkapell på tisdag klockan 19.