Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Meriterad hemvändare till ÖDFF

ÖDFF:s ordinarie målvakt Nicole McClure är borta på landslagsuppdrag. Men ersättaren håller hög klass.

31-åriga målvakten Maja Åström, som inledde sin karriär i Frösön och senare i Ope har en framgångsrik karriär bakom sig i Stockholmsklubbarna Djurgården, AIK och Tyresö samt med Uppsalalaget Bälinge. SM-guld och en Champions League-final med Djurgården i mitten på 00-talet finns på meritlistan, såväl som ett framträdande i a-landslaget.

Sedan 2011 har hon spelat för Tyresö, varav de sista två åren sporadiskt via korttidskontrakt.

Nu återvänder hon tillfälligt till länet för att vakta ÖDFF:s mål i två matcher mot Ope (serien och DM) då ordinarie målvakten Nicole McClure är iväg på landslagsuppdrag för Jamaica.

– ÖDFF ringde och frågade om jag kunde tänka mig att spela en match med dom och det passade ganska bra för jag hade tänkt lägga en vecka i Åre någon gång under sommaren så jag tajmade ihop det, och så kändes det kul att spela lite boll igen, säger Maja Åström i en intervju med P4 Jämtland.

Matchen mot Ope spelas på torsdagskvällen på Torvallen.