Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer stöd till asylsökande i Östersund

Nattvandring.nu och tjejerna bakom facebookgruppen "Det är dags att agera Jämtland" har startat ett samarbete för att hjälpa de asylsökande ännu mer.

Tillsammans har de startat projekt Behov i fokus. Syftet är att samordna hjälpen för de asylsökande.

Behovet av kläder och leksaker är fyllt för tillfället men nu arbetar aktörerna med att få ordning på allt det som lämnats in.

Under tisdagen har de också träffat företrädare för Vasallen, som äger fastigheten där de asylsökande bor, för att se om lokalerna går att anpassa så de blir bättre för kvinnor och barn.

"Nu kommer vi att inrikta oss på att alla som kommer till förläggningen ska få ett startpaket med kläder, hygienartiklar och saker till barnen" skriver Thomas Rönning, som är engagerad i nattvandring.nu, i ett pressmeddelande.

Till det behöver de delvis ekonomiskt stöd och har därför öppnat ett konto dit den som vill kan skänka pengar som ska användas till den verksamheten.