Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer skjutglad action än krypande skräck

/
  • Utvecklarna av ”Resident Evil: The Darkside Chronicles” har jobbat med kameran för att höja intensiteten, vilket ger en rätt skakig resa.
  • Capcom har finputsat ljuspistolkonceptet i ”Resident Evil: The Darkside Chronicles” och resultatet är riktigt trevligt i lite mindre doser.

(Cavia/Capcom/Bergsala)

Ålder: 18+

Format: Wii

Genre: LjuspistolspelDet är dags att damma av Wii-Zappern igen. För nu laddar Capcom om och levererar ännu ett ljuspistolspel i Resident Evil-serien. I The Darkside Chronicles får vi återse de klassiska miljöerna från Resident Evil 2 och Code: Veronica – fast den här gången handlar det mer om action än krypande skräck.

Annons

Betyg: 3 Resident Evil: Darkside Chronicles är den andra ljuspistol-spinoffen till Capcoms klassiska skräckserie. Och precis som i den första, The Umbrella Chronicles, så handlar det om återblickar till tidigare Resident Evil-äventyr.

Den här gången återbesöker vi händelserna i Resident Evil 2 och Code Veronica, men även en helt ny episod där Leon Kennedy undersöker mystiska incidenter kring en zombieinvaderad by i Sydamerika.

Den nya storyn fungerar som ram för tillbakablickarna och miljöerna påminner starkt om dem i Resident Evil 5, eftersom stora delar av handlingen utspelar sig i fullt dagsljus. Spelupplägget är av klassikt pistolspelssnitt. Karaktärerna styr sig själva runt en utstakad bana, där det gäller att ha full uppmärksamhet eftersom fienderna lurar runt varje hörn. Skjuter gör du genom att peka med Wii-moten mot skärmen.

Allra bäst fungerar det om du har en Wii-zapper, men det går även bra att spela enbart med handkontrollerna.

The Umbrella Chronicles hade en del tillkortakommanden vad gäller precisionen, men den här gången känns kontrollen mer slipad. Ett klart plus är den nya möjligheten att snabbt kunna växla vapen med analogspaken.

Utvecklarna har jobbat med kameran för att höja intensiteten, vilket ger en rätt skakig resa. Bilden kränger hetsigt åt alla håll för att simulera en handkamera och det gäller att hänga med i svängarna. Tyvärr så framkallar effekten också en viss sjösjukeeffekt hos spelaren.

Jämför man med originalspelen, som mer handlade om krypande skräck, så är det här en renodlad actionupplevelse av arkadsnitt. Tempot är genomgående högt, vilket förtar en del av rysarkänslan. Trots det så är Resident Evil: Darkside Chronicles riktigt underhållande i små doser.

För den som följt serien sedan starten så är det en riktig nostalgitripp fylld av sköna återblickar och en del helt nya inslag som fyller i luckorna i storyn om Umbrellaviruset. För att vara ett Wii-spel så är grafiken riktigt imponerande. De nya episoderna visar upp snygga ljuseffekter, som påminner en hel del om den dallrande Afrikanska hettan i Resident Evil 5.

Däremot så lämnar dialogen en hel del övrigt att önska. När karaktärerna utbrister saker som I hate this i trängda situationer så känns det närmast parodiskt.

Även om spelet knappast kan mäta sig med fullvuxna Resident Evil-spel så är det en frisk fläkt som erbjuder bra spänning i små portioner. Ljuspistolspel har ofta en tendens att kännas lite urvattnade till konsol, men Darkside Chronicles känns ändå som ett av de bättre i genren. Det fungerar dessutom alldeles ypperligt att spela tillsammans med en kompis.

Mer läsning

Annons