Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer samlad ljudbild på Landstroms nya album

Två år efter kritikerrosade debutalbumet släpper Hammarstrandsduon Landstrom, bestående av paret Göran Lindström och Carina Landin, en efterlängtad uppföljare. Releasekalas blir det på Storsjöteatern den 3 maj.

Debutplattan "In the bright daylight" blev av nordiska nätmagasinet Rootsys läsare framröstat som Årets americana/rock album i Sverige 2011. Carina Landin säger att priset hade stor betydelse för att de vågade gå vidare med sin musik. Nya albumet innehåller tio originalspår och är, precis som föregångaren, inspelad i parets studio i Kullsta utanför Hammarstrand. Även denna gång sitter Micke Ajax bakom trummorna. Dessutom förgyller trumpetaren Gustav Hylén ett spår på plattan.

På vilket sätt skiljer sig nya "Land of nowhere" från "Bright daylight?

– Jag hoppas att ljudbilden har blivit mer sammanhållen nu när vi bara har arbetat med låtarna under två år. Vår första skiva var mer en dokumentation av vad vi gjort under en lång period.

Hur är det att jobba tillsammans?

– Jättebra, det är lite olika hur vi delar upp rollerna. Den här gången är det jag som står för texterna medan vi gjort melodierna tillsammans. Göran håller i tekniken.

Finns det något tema som du ser återkommer i dina texter?

– Jag har många tankar kring ursprung, med tillbakablickar och om vad som händer här och nu. Min pappa är från Norrbotten, min mamma från Brunflo och Görans föräldrar är från Hammarstrand så det handlar mycket om skog och om glesbygd. Men glesbygden ser jag som något universellt eftersom den finns i Afrika och USA också. De har samma problem som oss med centralisering och så.

Hur är länsbornas intresse för americanagenren tycker du?

– Jag tycker absolut att det har ökat, mycket på grund av konsertarrangören IF Popgeni, som tagit hit intressanta och lite annorlunda akter. Östersunds musikliv har genomgått en ganska stor förändring där.

3 maj spelar ni live på Storsjöteaterns studioscen i Östersund. Vad händer då?

– Vi kommer mest att spela material från nya skivan. Med oss har vi Mattias Sundin på bas, Micke Ajax på trummor och Lasse Sörlin, på gitarr.

Vad händer sen?

– Vi har ju vår egen studio så vi gör väl lite som vi själva tycker. Det skulle vara kul att skriva mer åt andra artister. Tidigare har vi bland annat jobbat med Lena Ljung och Patrik Backlund. Dessutom skulle jag gärna vilja göra filmmusik, det är jag jätteintresserad av.