Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer politik i skolan

Ta in politiken till skolorna i Bergs kommun! Det är skrämmande hur omedvetna vissa ungdomar är om politik. Vi på högstadiet i Bergs kommun får inte ha till exempel olika ungdomsförbund på våra skolor. Varför får vi inte ha det? Man borde tänka att det är vi som är framtiden och det är vi som går på högstadiet nu som kommer att vara de första som röstar nästa val!

Om man inte har någon aning om vad de olika parterna står för, hur ska man då veta hur man ska rösta? Jag vet att på högstadiet i till exempel Härjedalens kommun får nästan ungdomsförbunden komma lite när de vill. Jag tycker att det är skrämmande att höra av mina klasskompisar, man hör vissa saker som man inte trodde var möjligt att unga som växt upp i ett samhälle med alla kulturer finns, kan komma och säga massa saker som nästan inte kan vara acceptabelt! Det finns lösningar eftersom skolan säger att de vill vara neutrala till politik så kan man sätta till exempel temaveckor där man bjuder in alla ungdomsförbund eller en politiker för alla partier för Bergs kommun. Ni kan inte komma med stora krav på att vi ska veta allt vad olika står för om vi inte får reda på det. Tänk på att det är vi unga som är framtiden. Jag tycker det är jättekonstigt när elever vill ha in politiker i skolan men skolan säger nej! Hur vill ni ha det? Vill ni få omedveten framtid eller vill ni att unga ska få lära sig i tid?

Anna

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel