Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer personal och fler datorer om majoriteten får fortsätta styra i Krokom

Mer personal i skolan och en dator till varje elev. Det är ett par av de satsningar som majoritetspartierna i Krokom vill genomföra om de får behålla makten i ytterligare fyra år.

Gruppledarna för de fem majoritetspartierna i Krokom är mycket nöjda med vad de åstadkommit de senaste fyra åren. Under en presskonferens i går presenterade de sin syn på hur Krokom ska styras framöver. Om de får förnyat förtroende av väljarna.

I deras ambitioner ligger bland annat att öka personalen inom skolan och vården. De vill också se till att varje elev och varje pedagog i skolan har en egen dator. Men några löften om hur mycket mer personal eller hur många som får en egen dator kunde gruppledarna inte ge.

– Det här är vår ambition. Sedan kan det komma en ny finanskris som gör att vi inte kan genomföra det här, sade Göte W Swén (M).

AnneCatrine Hedman (KD) lovar i alla fall en konkret sak.

– Vårdnadsbidraget blir kvar, säger hon.

Skolnedläggningarna är den fråga som engagerat mest i Krokom på sistone. Kommunfullmäktiges beslut i augusti blev att behålla de tidigare nedläggningshotade skolorna. Men om majoriteten får fortsätta styra så måste de ta sitt ansvar menar gruppledarna. Det innebär sannolikt att skolorna läggs ner. När det kan ske är osäkert.

– Frågan kommer att tas upp så fort det går utan att barnen far illa på något sätt, sade Owen Laws (MP).

Ett annat löfte från majoriteten var att de ska jobba för att fräscha upp Krokoms samhälle och bygga en ny infart från E 14 om de får fortsätta regera. Dessutom finns planer på att tillåta mathandel i Krokomsporten.