Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer pengar till datateknik i skolan

Förra veckan avsatte kommunfullmäktige 1,6 miljoner till datorer i skolan. Nu vill kommunstyrelsen satsa på trådlösa nätverk i skolan.

Fullmäktige beslutade vid sista sammanträdet att satsa de pengar som blev över efter skolutredningen på att uppgradera IT-utrustning och kompetens i skolor och förskolor, totalt 1,6 miljoner kronor. Nu har det uppstått en "ketchupeffekt"; kommunstyrelsen vill investera ytterligare 895 000 kronor, för att installera trådlösa nätverk i alla grundskolor.

Lena Johansson (S), vice ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden, och den som stridit hårt för att få till stånd en upprustning av datanätet, kan nu känna sig riktigt nöjd:

– Det är mycket glädjande. Kommunen har på kort tid beslutat om investeringar på närmare 2,5 miljoner för att utveckla elevernas och lärarnas möjligheter att använda datorer i undervisningen.

De skolor det rör sig om är Centralskolan i Backe, Fjällsjöskolan, Kyrktåsjö skola, Centralskolan i Hoting, Bredgårds skola, Hedenvindskolan, Vattudalsskolan, Grevåkerskolan, Frostviksskolan och Jormvattnets skola.

Förslaget om investering i trådlösa nätverk avgörs av kommunfullmäktige i december.