Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer pengar till datateknik i skolan

Förra veckan avsatte kommunfullmäktige 1,6 miljoner till datorer i skolan. Nu vill kommunstyrelsen satsa på trådlösa nätverk i skolan.

Annons

Fullmäktige beslutade vid sista sammanträdet att satsa de pengar som blev över efter skolutredningen på att uppgradera IT-utrustning och kompetens i skolor och förskolor, totalt 1,6 miljoner kronor. Nu har det uppstått en "ketchupeffekt"; kommunstyrelsen vill investera ytterligare 895 000 kronor, för att installera trådlösa nätverk i alla grundskolor.

Lena Johansson (S), vice ordförande i barn-, kultur- och utbildningsnämnden, och den som stridit hårt för att få till stånd en upprustning av datanätet, kan nu känna sig riktigt nöjd:

– Det är mycket glädjande. Kommunen har på kort tid beslutat om investeringar på närmare 2,5 miljoner för att utveckla elevernas och lärarnas möjligheter att använda datorer i undervisningen.

De skolor det rör sig om är Centralskolan i Backe, Fjällsjöskolan, Kyrktåsjö skola, Centralskolan i Hoting, Bredgårds skola, Hedenvindskolan, Vattudalsskolan, Grevåkerskolan, Frostviksskolan och Jormvattnets skola.

Förslaget om investering i trådlösa nätverk avgörs av kommunfullmäktige i december.