Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer lön ska få läkare att välja glesbygd

Extra pengar i lönekuvertet ska göra att AT-läkarna i länet väljer primärvården utanför Östersundsområdet.

Personalenheten på landstinget har beslutat att landstinget ska krydda lönen lite extra för att få AT-läkarna att välja en placering inom vården utanför Östersund.

I beslutet noterar de ansvariga att "Det finns behov och intresse av att AT-läkare fullgör sin primärvårdsplacering utanför Östersund med omnejd. I det sammanhanget kan det bli aktuellt med ytterligare en bostad på ort ute i länet för AT-läkaren".

Det handlar alltså om att "stimulera" läkarna att jobba på annan plats än centralt i Östersund och det kommer i så fall att bli extra kostnader för dubbelt boende. Här vill landstinget underlätta för den enskilde läkaren genom ett lönetillägg på 5000 kronor i månaden om det finns behov av dubbelt boende.

Men placeringsorten ska då ligga minst fem mil från Östersund.

Landstinget rekryterar 20 AT-läkare per år som jobbar sammantaget 21 månader. De sista sex månaderna jobbar de inom primärvården.