Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer kaffe i vården

Vårt landsting har det högsta sjukskrivningstalet bland landets kommuner och landsting. Detta tycker Centerpartiet är mycket allvarligt. Vi har under flera år försökt ändra på detta. På senaste landstingsstyrelsen tog vi upp frågan om att se över möjligheten att kunna bjuda våra medarbetare på kaffe. En liten fråga kan många tycka, men från andra landsting säger de att just kaffe och delaktighet i arbetet har bidragit till att fler medarbetare kan leva ett friskare liv, även inom vården.

För våra medborgare och patienter är det viktigt att vi har personal som mår bra. Patientsäkerhetsarbetet med att minska vårdrelaterade infektioner med minskat lidande och kostnader är ett viktigt arbete och här tror vi att en frisk personal kan göra gott för våra patienter.

Vi vill byta fokus och se möjligheter istället för hot i landstinget. Vi vill se över alla intäkter vi kan få in för att kunna utveckla en god vård av hög kvalité.

Kvalité och bemötande i vården är också grundläggande för en framgångsrik verksamhet. Vi vill att tillgängligheten ska öka och köer minska. Arbetet med att införa LEAN i vården är en del av detta. Här har Centerpartiet tidigt tagit initiativet till detta och det är mycket viktigt att delaktigheten bland vår personal och samarbetspartners går snabbt och smidigt.

Centerpartiet vill ha fler människor i vår region som lever ett friskare liv med en rikare vardag!

Thomas Andersson (C)

Gruppledare, ledamot i landstingsstyrelsen

Berit Johansson (C)

Ledamot i landstingsstyrelsen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel