Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer handel i Lillänge – snart fattas beslutet

5600 invånare sa nej. Nu ska tomtförsäljningen i Lillänge ännu en gång upp för beslut.

För snart en månad sedan drev handlarna igenom en återremiss av försäljningen av tomterna vid betongstationen i Lillänge. Protestlistor mot försäljningen av tomterna fick kommunledningen att backa och avvakta ett beslut.

Kommunalrådet Karin Thomasson (MP) tyckte då att återremissen kändes självklar:

– Nu har vi chansen att lyfta det lite och se Östersund från ovan. Hur vill vi att Östersund ska utvecklas? Hur ser det ut i dag och hur vill vi att det ska se ut i morgon? Vi vill utveckla Östersund till en modern och hållbar stad där man ska kunna bo och kunna besöka Östersund utan att vara bilbunden. Flyttar man för mycket handel utanför Östersund blir man bilbunden.

Nu på onsdag ska frågan tas upp igen i kommunstyrelsen.

Frågan är om samtalet mellan handlarna och kommunledningen har kastat nytt ljus över de framtida handelssatsningarna i Lillänge. I det liggande förslaget beräknas markvärdet ligga på 10,5 miljoner kronor för de sammantaget 20 000 kvadratmetrarna.

Definitivt beslut om tomtförsäljningen vid betongstationen fattas av kommunfullmäktige senare i vår.