Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Mer fokus på rock i nästa "Guitar Hero"

Activision har avslöjat att nästa spel i "Guitar Hero" serien, "Warriors of Rock", kommer att bli en tillbakagång till seriens rock 'n' roll-rötter.

I en intervju med Nintendo Power avslöjar leaddesignern Brian Bright att spelet kommer att fokusera mer på tunga riff och ekvillibristiska solon än de senaste "Guitar Hero"-utgåvorna.

Alla de coola funktionerna i "Guitar Hero 5" kommer att vara kvar, som partyläget och möjlighet att spela vilka instrument man vill. Däremot kommer vi att handplocka låtmaterialet så att spelarna föredrar att spela spelet på gitarr, eftersom vi vill fokusera på "shredding", säger han.

Spelet kommer att ha en story där en rockgud kämpar mot odjuret. För att kunna besegra monstret måste spelaren vinna legendernas gitarr och skapa en armé av rockers.

Som extra grädde på moset har man rekryterat Kiss-basisten Gene Simmons, som kommer att vara spelets berättarröst.

Wii-versionen av "Guitar Hero: Warriors of Rock" kommer att kunna sammankopplas med en Nintendo DS, vilket gör att en medspelare kan spela som roadie och serva gitarristen med effekter och annat.

"Guitar Hero: Warriors of Rock" beräknas landa på butikshyllorna den 19 september.