Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mentalt trött Linköping vann

Annons


Tre matcher på fyra dagar bekommer inte Linköping.

Laget besegrade ett oerhört ineffektivt Färjestad med 3–0 på bortaplan – bara dygnet efter förlusten i Prag.

Nu leder de serien.

-Det är bara mentalt vi är trötta, säger tränaren Slavomir Lener.

Tre matcher på fyra dagar inklusive en tung flygresa till och från Prag för match i Hockey champions league.\~

Linköping har haft ett hektiskt schema.\~

I matchinledningen mot Färjestad, som fått vila sedan i lördags, märktes emellertid inte det.

-Tack vare att vi spelat så mycket var det lättare för oss att starta matchen. Vi spelade kompakt i försvarsspelet och var hyfsade framåt, tycker Lener.

Några mål tillverkade dock inte laget inledningsvis.

Fast när Färjestad fortsätter att visa upp en skrämmande ineffektivitet spelade det ingen roll. Hemmalaget vann skotten med 35–19.\~

Men förlorade matchen med 0–3.\~

Låt vara att bortalagets två sista mål, av Patrik Zackrisson och Niklas Persson, kom sedan Färjestad plockat ut målvakten Reinhard Divis i jakt på kvittering respektive reducering.

-Så länge vi skapar chanser är jag inte orolig. Tyvärr har vi för tillfället inte den kylan vi borde ha och visst är det frustrerande att vi inte gör några mål, säger Färjestads tränare Tommy Samuelsson som basar för elitseriens målsnålaste och mest ineffektiva lag för tillfället.

Linköpings vassa tjecker Jan Hlavac och Miroslav Hlinka gjorde det enda målet på Reinhard Divis. Hlinka tog sig förbi Dominik Granak och spelade pucken snett inåt bakåt till Hlavac som klippte till direkt efter 17.36 i tredje perioden. Publiken fick vänta länge på ett mål, och när det väl kom blev det dödstyst i en långt ifrån fullsatt arena.

Efter matchen buades hemmaspelarna ut av den krävande publiken.

-De vill att vi ska vinna hockeymatcher även om det inte ser särskilt bra ut, det är därför de kommer hit. Publiken har höga krav men det har vi på oss själva också, säger Samuelsson som var förstående till publikreaktionen.

Desto nöjdare såg Slavomir Lener ut att vara. Med rätta.

-Vi hade tålamod och det gav resultat. Det var en tuff match, säger Lener.

Eftersom Brynäs förlorade mot Skellefteå tog Linköping över serieledningen i elitserien tack vare segern. Laget har en poäng tillgodo på Gävlelaget med en match mer spelad.

Mer läsning

Annons